Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 16:55

Re-Green στη Σελιάνα - Kαλλιεργείστε τη...ζωή σας!

Γράφτηκε από Seliana Travel
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία νέα προσπάθεια ενασχόλησης με τη φύση ξεκίνησε στη Σελιάνα. Σε ένα χωριό με περίπου 3.000 χρόνια ιστορία (ως αρχαία Φελλόη - πλούσια η αναφορά του περιηγητή Παυσανία), δύο νέοι άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με το συγκεκριμένο χωριό αλλά και την επαρχία, δημιούργησαν το Re-Green και ετοιμάζουν ενδιαφέροντα δρώμενα.

Το Re-Green, δεν θα είναι ούτε ξενώνας, ούτε εστιατόριο, ούτε φάρμα... Θα αποτελέσει ένα ecoculture center (οικοτουριστικό κέντρο). Σαν ξενώνας θα λειτουργεί κατά περίπτωση και στις γιορτές, αλλά σκοπός και στόχος είναι να διοργανώνονται ετησίως και σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς επιλεγμένα θεματικά σεμινάρια.

Οι κύριες θεματικές δραστηριότητες μας θα είναι:
- Οικολογική Γεωργία: Σεμινάρια Φυσικών Μεθόδων Καλλιέργειας, Permaculture όπως αυτό που διοργανώνεται τον Ιούνιο.
- Διατροφή: Σεμινάρια Θεραπευτικής διατροφής συνδυασμένα με Detox Retreats.
- Σεμινάρια Εναλλακτικών Θεραπειών: Υοga, AcroYoga, Tεχνικές Μάλαξης, κ.α.

Σε αυτές τις ενότητες, οι δημιουργοί του Re-Green θα συνεργαστούν με εξειδικευμένους και έμπειρους δασκάλους και θεραπευτές.

Βεβαίως, θα υπάρχουν και άλλες ενότητες ή θέματα που θα ακολουθήσουν και θα μπορούσαν να διοργανωθούν, ωστόσο το στίγμα και ο προσανατολισμός του εγχειρήματος θα αφορά κυρίως στα θέματα που αναφέρθηκαν.

Το Re-Green ταυτόχρονα αποτελεί και την οικογενειακή «επιχείρηση» ή καλύτερα το «σχέδιο απόδρασης», της Φλέρυ και του Χρήστου, δύο ανθρώπων, που χωρίς καμία προηγούμενη αντίστοιχη εμπειρία, ούτε καν χωριό, αποφάσισαν να φτιάξουν μια νέα ζωή -με τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτουν- και να επιχειρήσουν να ζήσουν όσο το δυνατό πιο αυτόνομοι! Να καλλιεργήσουν και να τρέφονται με τη δική τους τροφή, να εξοικονομήσουν ενέργεια και πόρους από τις κατασκευές και τις υποδομές τους και όλα αυτά σε συνεργασία με τον πλούσιο και πανέμορφο τόπο της Σελιάνας!

Κι είναι αλήθεια ότι η Σελιάνα (απέχει 18 χλμ. από την Αιγείρα της Ανατολικής Αιγιαλείας σε υψόμετρο 750 μ.) διαθέτει ως εμπορικές καλλιέργειες: κεράσια, μήλα και αχλάδια, ωστόσο αρκετοί καλλιεργούν ντομάτες, φασολάκια και λοιπά οπωροκηπευτικά πλέον για προσωπική χρήση. Βεβαίως, δεν λείπουν οι κτηνοτρόφοι με αιγοπροβάτων, που πωλούν κρέας, γάλα και τυρί. Πάντως, σε αυτό το μέρος με τα τρεχούμενα νερά, σχεδόν ό,τι φυτέψει κάποιος θα «πιάσει». Ακόμη και φιστικιές Αιγίνης υπάρχουν!

Διαβάστηκε 680 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 16:59