Εκδηλώσεις

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 17:22

Διοργάνωση 1ης Γιορτής Φασουλολάχανου - Λαϊκό - Παραδοσιακό Γλέντι στη Σελιάνα.

Γράφτηκε από Seliana Travel
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με επιτυχία οργανώθηκε το περασμένο Σάββατο 06 Αυγούστου στην περιοχή της Σελιάνας η 1η Γιορτή Φασουλολάχανου που περιελάμβανε λαϊκό - παραδοσιακό γλέντι με πενταμελή ορχήστρα, πλούσιο φαγητό, ντόπια προϊόντα, ποτά και φασουλολάχανα που προσφερόνταν δωρεάν στο παρευρισκόμενο κοινό. Την γιορτή πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιάνας "Η Φελλόη", ενώ φέτος συμμετείχε και στήριξε στην εκδήλωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος.

 

Η φετεινή γιορτή στη Σελιάνα ήταν αφιερωμένη στα φασουλολάχανα, το κατ' εξοχήν παραδοσιακό γεύμα των Σελιανιτών, μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, η οποία έγινε ευχάριστα αποδεκτή από τον τοπικό σύλλογο.

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε προς το πλήθος ο Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου της Σελιάνας κ. Δημήτριος Μπαλής ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων Ήλιος για τη συμμετοχή του και όλους τους εθελοντές και χορηγούς που πρόσφεραν στην γιορτή. Για τη γιορτή φασουλολάχανου υπάρχει πρόθεση να καθιερωθεί ετησίως χωρίς φυσικά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο λόγο του ο Πρόεδρος, να απεμπολήσει ο σύλλογος την διοργάνωση της γιορτής του πετροκέρασου, που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή της Σελιάνας.

Παρόντες στη γιορτή μεταξύ άλλων ήταν το Διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σελιανιτίκων Ήλιος, ο δημοτικός σύμβουλος και βοηθός του Δημάρχου Δήμου Αιγιάλειας σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Θανασούλιας, εκπρόσωποι συλλόγων από τις γειτονικές περιοχές και πλήθος κόσμου.

ΠΗΓΕΣ:

selianitika.gr

Διαβάστηκε 680 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 17:34

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.